IMPLANTOLOGIJA

Zubni implantati su nadomjesci od biokompatibilnog materijala-titana i služe kao zamjena za prirodne korijene. Gubitak jednog ili više zuba danas se vrlo jednostavno rješava implantološkom terapijom. Prednosti implantata su ti da je kod nedostatka primjerice jednog zuba nepotrebno brusiti okolne zube kako bi se nadomjestio gubitak.

Kod većeg broja nedostalih zubi, implantati se mogu kombinirati sa preostalim zubima i napravi se fiksni rad. Kod totalne bezubosti oni su jedino rješenje za napraviti fiksni ili mobilan rad.

U našoj ordinaciji koristimo različite sisteme ugradnje titanskih implantata ovisno o poziciji i količini preostalog koštanog tkiva. Od Champions jednodjelnih ili dvojdjelnih implantata do različitih drugih implantoloških tehnika kada je količina kosti bitno smanjena pa dodatnim kiruškim tehnikama povečavamo kvantitet kosti i stvaramo uvjete za ugradnju implantata.

Što to znači pacijentu?

Nakon milimetarsko određene širine i visine preostale kosti pomoću CBCT rendgena, bez rezanja gingive i bez šivanja postavljaju se unaprijed određene dimenzije titan implantata. Ovisno o kvaliteti kosti, pristupa se odmah izradi protetskog rada ili pacijent dobiva privremeno cementirane zube. Definitivan protetski rad izrađuje se nakon minimalno 2 mjeseca kada se implantati definitivno stabiliziraju u kosti.

Važno je naglasiti da su kod ove tehnike postoperativni bolovi svedeni na minimum i uspješno se suzbijaju malim dozama analgetika. Oticanje je vrlo rijetka pojava i ako postoji, nestaje tokom 1 do 2 dana. Pacijent praktički već sljedeći dan može obavljati sve svoje funkcije.

POŠALJITE UPIT ILI NAS KONTAKTIRAJTE NA (+385)98 424 434

 

KONTAKT


Telefon (+385) 051 217 653
Mobitel (+385) 98 424 434
E-mail s.rukavinamihelcic@gmail.com

RADNO VRIJEME


Pon, Sri, pet - od 9-15
Uto, čet - od 12-20
Po dogovoru
NEWSLETTER
SIGN UP
 

KONTAKT


Telefon (+385) 051 217 653
Mobitel (+385) 98 424 434
E-mail s.rukavinamihelcic@gmail.com

RADNO VRIJEME


Pon, Sri, pet - od 9-15
Uto, čet - od 12-20
Po dogovoru
NEWSLETTER
SIGN UP