IZBOR ZUBNE PASTE

Danas su police u trgovinama preplavljene zubnim pastama i nerijetko se i sami nađemo u nedoumici koju pastu izabrati. Sigurno ste se našli u identičnoj situaciji gledajući razne obojane kutije zbunjujućih naziva. Kod odabira paste treba uzeti par stvari u obzir, osobito zato što svatko ima drukčije zube pa ih tako valja i tretirati. U nastavku ćemo objasniti vrste pasta i njihove namjene.

Paste za zaštitu od karijesa

Za najbolju zaštitu zubi od karijesa preporučamo pastu na bazi floura. Ako se na kutiji nalazi oznaka da je odobrena od strane državne stomatološke komore, preporuka je time i veća.

Paste za izbjeljivanje zubi

Paste za izbjeljivanje zubi nemaju dovoljno izbjeljivačke snage da doista naprave učinak za koji su namjenjene. Pasta možda djelomično otklanja nakupljene obojene naslage, ali efekt svietlijeg zuba se ne može proizvesti. Dugotrajna upotreba iste može dovesti do pojačane preosjetljivosti zuba i abrazijskog učinka, pa se neželjena obojenost nakon prevelike upotrebe cigareta, kave i obojanih pića s vremenom samo pojačava. Naš savjet je da se prilikom izbora takve paste prije savjetujete sa Vašim stomatologom.

Paste za zubno meso

Naš apsolutni favorit za zaštitu od mogućeg razvoja parodontnih bolesti (bolesti zubnog mesa-gingive i okolne kosti) je pasta Lacalut koja uz pravilnu primjenu, pravilnog načina četkanja i primjenom pravilne četkice djeluje protuupalno, značajno smanjuje krvarenje, te osjetljivost zubi. Može se naći u većini ljekarni kako u našoj zemlji tako i u inozemstvu, ili čak i u nekim trgovačkim centrima. Povratne informacije naših pacijenata, posebice onih koji imaju bolesti zubnog mesa-gingive, nakon upotrebe ove paste, doista su nevjerojatne.

Paste za smanjivanje osjetljivosti zuba

Paste za smanjivanje osjetljivosti zuba, posebice ogoljenih zubnih vratova su također veoma učinkovite i zahvaljujući aktivnim sastojcima vrše svoju namjenu. One se dakako moraju kontinuirano upotrebljavati, ponovno naglašavamo, uz primjerenu tehniku četkanja kako bi se spriječilo pogoršanje oštećenja zubne cakline i ostalih dijelova zuba. Mi preporučamo Sensitive pastu sa fluorom.

I na kraju važno je reći da će svaka pravilno odabrana zubna pasta imati bolji učinak ako se na kraju ne ispere vodom barem 30 minuta nakon četkanja.

Ispiranjem ili odlaze fluoridi koji su zaduženi za jačanje cakline ili odlaze aktivni elementi koji smanjuju upalu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za zdravlje Vaših zuba slobodno nas kontaktirajte.

Vaš Denticro tim

3 znaka upale umnjaka

3 ZNAKA UPALE UMNJAKA UMNJACI, zubi koji su smješteni na posljednjem mjestu u nizu i teško su dostupni , te imaju jako simpatičan naziv, a često vole biti uzročnici velikih problema i bolnih stanja. Zbog svoje nezgodne pozicije otežano je čiščenje tih zuba četkicom,...

read more

8 najboljih i najgorih namirnica za Vaše zube

8 NAJBOLJIH I NAJGORIH NAMIRNICA ZA VAŠE ZUBE Određene namirnice koje svakodnevno unosimo u organizam mogu više naškoditi našim zubima od ostalih namirnica, isto tako neke namirnice pomažu u jačanju naših zuba i zubne cakline. U nastavku smo izdvojili 8...

read more

POŠALJITE UPIT ILI NAS KONTAKTIRAJTE NA (+385)98 424 434

 

KONTAKT


Telefon (+385) 051 217 653
Mobitel (+385) 98 424 434
E-mail s.rukavinamihelcic@gmail.com

RADNO VRIJEME


Pon, Sri, pet - od 9-15
Uto, čet - od 12-20
Po dogovoru
NEWSLETTER
SIGN UP
 

KONTAKT


Telefon (+385) 051 217 653
Mobitel (+385) 98 424 434
E-mail s.rukavinamihelcic@gmail.com

RADNO VRIJEME


Pon, Sri, pet - od 9-15
Uto, čet - od 12-20
Po dogovoru
NEWSLETTER
SIGN UP