3 ZNAKA UPALE UMNJAKA

UMNJACI, zubi koji su smješteni na posljednjem mjestu u nizu i teško su dostupni , te imaju jako simpatičan naziv, a često vole biti uzročnici velikih problema i bolnih stanja.

Zbog svoje nezgodne pozicije otežano je čiščenje tih zuba četkicom, pa zaostala hrana i bakterije uzrokuju karijes, upalu okolnog zubnog mesa, te ponekad čak i jake i nesnosne bolove.

Postoji nekoliko upozoravajućih predznaka da bi se to moglo desiti:

1. BOL – može biti srednjeg ili jakog intenziteta i često ne možemo odrediti da li se radi o gornjoj ili donjoj čeljusti. Bolno stanje se pojačava prilikom žvakanja, a nerijetko se javi i veći ili manji otok. Popratna glavobolja također nije rijetkost.

2. GINGIVITIS – zubno meso (gingiva) oko zuba postaje upaljeno i ponekad krvari već i na najmanji dodir.

3. LOŠ ZADAH I OKUS U USTIMA – nastaje zbog umnoženih bakterija. Obično pacijent zbog smanjene mogućnosti otvaranja usta i boli oko upaljenog umnjaka ne može ili se boji bolje četkati, pa se cijela situacija dodatno komplicira.

Zbog toga što takvi zubi mogu izazvati različite komplikacije ne samo za okolne strukture nego i za opće zdravstveno stanje, naš savjet je da što prije potražite stomatologa koji će napraviti potrebnu terapiju i dati vam neophodne savjete oko postojećeg problema, te vas isto tako upozoriti kako to spriječiti u budućnosti. Naime, ponavljanje ovakvih situacija je neminovno ukoliko se ne poduzmu potrebni koraci.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za zdravlje Vaših zuba slobodno nas kontaktirajte.

Vaš Denticro tim.

 

Izbor zubne paste

IZBOR ZUBNE PASTE Danas su police u trgovinama preplavljene zubnim pastama i nerijetko se i sami nađemo u nedoumici koju pastu izabrati. Sigurno ste se našli u identičnoj situaciji gledajući razne obojane kutije zbunjujućih naziva. Kod odabira paste treba uzeti par...

read more

8 najboljih i najgorih namirnica za Vaše zube

8 NAJBOLJIH I NAJGORIH NAMIRNICA ZA VAŠE ZUBE Određene namirnice koje svakodnevno unosimo u organizam mogu više naškoditi našim zubima od ostalih namirnica, isto tako neke namirnice pomažu u jačanju naših zuba i zubne cakline. U nastavku smo izdvojili 8...

read more

POŠALJITE UPIT ILI NAS KONTAKTIRAJTE NA (+385)98 424 434

 

KONTAKT


Telefon (+385) 051 217 653
Mobitel (+385) 98 424 434
E-mail s.rukavinamihelcic@gmail.com

RADNO VRIJEME


Pon, Sri, pet - od 9-15
Uto, čet - od 12-20
Po dogovoru
NEWSLETTER
SIGN UP
 

KONTAKT


Telefon (+385) 051 217 653
Mobitel (+385) 98 424 434
E-mail s.rukavinamihelcic@gmail.com

RADNO VRIJEME


Pon, Sri, pet - od 9-15
Uto, čet - od 12-20
Po dogovoru
NEWSLETTER
SIGN UP